Een stukje geschiedenis

Tussen 1905 en 1910 vaarde de Hoornse boot van de firma Gebroeders Karel met handel naar Zaandam. De Roode Steen in Hoorn was in die tijd dé plek waar je moest zijn voor kaas en streekproducten. Marktlieden voerde in de vroege ochtend met paard en wagen hun handel aan. Het paard werd dankzij de introductie van auto’s door de gebroeders Karel ingeruild voor PK’s uit motoren. Al voor de oorlog reed overgrootvader Karel met een houten vrachtwagentje door de straten van Hoorn en omstreken.

Een nieuwe generatie

Je kunt wel stellen dat de fascinatie voor auto’s bij de familie Karel in het DNA zit. In 2012 opende zoon Junior de deuren van Kareltrans by Junior. Inmiddels staan er meer dan 200 jong gebruikte bedrijfsauto’s en 75 exclusieve personenwagens in de showroom. Kareltrans is aangesloten bij Bosch Car Service. In de moderne werkplaats staan technici klaar om alle voorkomende werkzaamheden van alle merken (lease) bedrijfs- en personenwagens uit te voeren. In 2020 bestond het bedrijf 25 jaar. Een echte mijlpaal waar het trouwe en hechte Kareltrans-team met recht trots op is. Een nieuwe generatie staat klaar. De toekomst van het bedrijf ligt in handen van Junior Karel en Tim Oostland.

Van zeecontainer naar bedrijfsauto

De drie gebroeders Karel (Jan, Jac senior en Kees) waren half jaren 50 al pioniers in het containervervoer. In 1966 pas kwamen de eerste schepen met zeecontainers de Noordzee over. Overal zag je containers staan met de naam Kareltrans erop. Het was ook het moment waarop het bedrijf internationaal ging. Helaas ging het bedrijf failliet omdat het te hard groeide ten opzichte van de gehele organisatie. In 1995 besloten de broers Joep en Jac de naam Kareltrans terug te halen. Een bedrijf in de verkoop en onderhoud van jong gebruikte bedrijfswagens. Zo begon Kareltrans bedrijfswagens op het hoekje aan de Oostergouw in Zwaag. Een stuk of 15 busjes stonden op een klein parkeerterrein. De eerste bedrijfsauto die Jac kocht was de bekende Mercedes-Benz MD100 bedrijfswagen. Het bedrijf ontgroeide het kleine parkeerterrein en kocht in 2005 een stuk grond aan de Compagnie en bouwde het nieuwe pand. Naast de bedrijfswagens stonden er altijd wel een stuk of drie prachtige personenauto’s. Echte exoten, zoals de geliefde Porsche 911, maar ook Ferrari’s, Bentley’s en Lamborghini’s. Auto’s waar het hart sneller van gaat kloppen.